
ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΡΟΥ
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. ΜΕ ΕΙΔΗΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΣΟΚΛΑΤΙΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ.ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΔΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.
Η σοκολατιέρα είναι ιδανική λύση για ένα ζεστό ή κρύο πηχτό ρόφημα σοκολάτας όλο το χρόνο και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορούμε να τη σερβίρουμε είτε ζεστή είτε κρύα ).
Η παρουσία της σοκολατιέρας σε εμφανές σημείο αυξάνει κατά πολύ την κατανάλωση της.


ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τρόπος παρασκεύης της σοκολάτας στη σοκολατιέρα
Προσθέτουμε στο μπλέντερ ή στη φραπιέρα 2L νερό και 1 σακουλάκι 700gr Nattell gold και αφού πρώτα τα ανακατέψουμε για 5'', το ρίχνουμε στον κάδο της μηχανής (μπορούμε να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία αν θέλουμε περισσότερο μείγμα, ιδανικά παρασκευάζουμε την παραπάνω ποσότητα μείγματος για να είναι πάντα φρέσκο εκτός αν έχουμε πολύ κατανάλωση) έπειτα ρυθμίζουμε το θερμοστάτη στους 90°C για 30-40' λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 70°C.
Κάθε συσκευασία των 700gr αποδίδει 10 μερίδες των 250 ml για ζεστή ή 10 μερίδες των 330 ml για κρύα σοκολάτα .
*Σε περίπτωση που στο τέλος της ημέρας μας έχει μείνει μείγμα σοκολάτας και δουλεύοντας όχι πάνω από 16 ώρες αφαιρούμε τον κάδο και τον τοποθετούμε κατευθείαν στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα.
ΟΛΕΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ,ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ NATTELL gold, ΚΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ.
Τρόπος σερβιρίσματος ζεστής
Γεμίζουμε με σοκολάτα το ποτήρι από τη σοκολατιέρα και γαρνίρουμε με σκόνης σοκολάτας ή τρούφας.
Τρόπος παρασκευής & σερβιρίσματος Κρύας με χρήση σοκολατιέρας
Σε φραπιέρα: Γεμίζουμε το σέικερ 250ml σοκολάτα από τη σοκολατιέρα, 1-2 παγάκια ανακατεύουμε στη φραπιέρα 10'' σε χαμηλές στροφές και σερβίρουμε σε ποτήρι 330ml με 2 - 3 παγάκια, έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας.
Σε blender : Γεμίζουμε το blender 250ml σοκολάτα από τη σοκολατιέρα, 5 - 6 παγάκια χτυπάμε 10'' και σερβίρουμε σε ποτήρι 330ml, έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας.
Τρόπος παρασκευής & σερβιρίσματος γεύσεων
Γεμίζουμε σοκολάτα από τη σοκολατιέρα, προσθέτουμε ένα μόνο πάτημα 1,5 ml αρωματικό σιρόπι και ανακατεύουμε, έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας
Τρόπος παρασκευής & σερβιρίσματος mochaccino
Γεμίζουμε σοκολάτα από τη σοκολατιέρα, προσθέτουμε μια δόση espresso και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε σαντιγί ή φυτική κρεμά και τέλος γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας και σιρόπι σοκολάτας.
Καθαρισμός σοκολατιέρας
Εύκολη στο καθάρισμα, θα πρέπει να καθαρίζεται ανά 2 ημέρες , πλένοντας τον κάδο.
Κατανάλωση ρεύματος
Οι μηχανές είναι μονοφασικές και η κατανάλωση του ρεύματος ανέρχεται στα 1200W σε πλήρη λειτουργεία , η μηχανή σε θερμοκρασία 50°C δουλεύει στο 1/3 της ώρας συνεπώς 400W.Με την τιμή της κιλοβατώρας να ανέρχεται αυτή τη στιγμή περίπου στα 0,115€ έχουμε 0,08€ Χ 0,4W = 0,046€. Οπότε σε μια λειτουργεία 10 ωρών η κατανάλωση θα είναι μόλις 0,46€.
ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΙΕΡΑΣ
ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ
Στον ατμό : Προσθέτουμε στη μότα μία κούπα νερό (200ml), και 70gr προϊόν/3 γεμάτες κουταλιές της σούπας. Ανακατεύουμε στον ατμό σε θερμοκρασία 70°C .Σερβίρουμε σε κούπα των 250ml,έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας.
ΚΡΥΟ ΡΟΦΗΜΑ
Στη φραπιέρα : Προσθέτουμε στο σέικερ 1 ποτήρι νερό 250ml , 70gr προϊόν/ 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας και 1 - 2 παγάκια. Ανακατεύουμε για 20΄΄. Σερβίρουμε με 2 - 3 παγάκια σε ποτήρι των 330 ml,έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας.
Σε blender :Προσθέτουμε στο blender 5 - 6 παγάκια, 100ml νερό και 70gr προϊόν/3 γεμάτες κουταλιές της σούπας, Χτυπάμε για 20΄΄και σερβίρουμε σε ποτήρι των 330 ml, έπειτα γαρνίρουμε με σκόνη σοκολάτας ή τρούφας.